Nieuwe MFC De Boerhoorn in Rolde in gebruik genomen

Opening Boerhoorn Rolde
De opening van de Boerhoorn in Rolde © Persbureau Drenthe
Het nieuwe multifunctionele centrum De Boerhoorn in Rolde is vanmiddag officieel geopend. De bouw van het het MFC kende een lange aanloop, maar nu het centrum geopend is, zal niemand daar meer om malen.
Met muziek, demonstraties voor jong en oud én uiteraard de mogelijkheid om de verschillende ruimtes te bewonderen, was het vanmiddag een feestelijke bedoening bij De Boerhoorn. Sport, zorg, verenigingsleven en sociale activiteiten hebben er een plek. Meer dan 450 nieuwsgierige bezoekers kwamen bij de opening kijken.
Wethouder Henk Heijerman opende samen met vertegenwoordigers van het gezondheidscentrum en Stichting MFC Boerhoorn. Dat deden ze door een schilderij te onthullen.

Hoofdpijndossier

De afscheidnemend Gemeentebelangen-wethouder zal blij zijn dat hij de opening nog kon verrichten vlak voor de verkiezingen, waarna hij niet terugkeert als wethouder. Het centrum was een hoofdpijndossier dat meerdere keren als een boemerang terug op het bureau in het gemeentehuis plofte.
Al sinds 2015 zorgt De Boerhoorn voor hoofdbrekens. Het was het laatste dorpshuis dat door de gemeente Aa en Hunze werd gerund, de gemeente wilde er van af. Er ontstond een plan voor een nieuwe Boerhoorn.
Aanvankelijk zouden de kosten voor de bouw 2,5 miljoen euro zijn, maar dat bleek niet haalbaar. Het plan werd versoberd, maar de kosten waren alsnog hoger dan begroot. Aa en Hunze moest uiteindelijk 3,3 miljoen euro aftikken.
In augustus 2020 ging de sloopkogel door de oude Boerhoorn. Kort daarna startte de bouw, ondertussen zaten de gebruikers in een tijdelijk onderkomen. Ruim een jaar later konden de eerste gebruikers hun intrek nemen, zoals in de bibliotheek. Sindsdien zijn ook andere gebruikers verhuisd naar het nieuwe onderkomen.
Nieuwe Boerhoorn in Rolde in gebruik genomen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl