Hoogeveen krijgt groot PostNL-sorteercentrum voor pakketten

postsorteercentrum
In het Noorden zijn al drie sorteercentra van PostNL, onder andere deze in Kolham © ANP/Corné Sparidaens
Postbedrijf PostNL bouwt een nieuw pakkettensorteercentrum in Hoogeveen. Het grote complex wordt gebouwd op bedrijventerrein Buitenvaart en gaat naar verwachting honderd tot tweehonderd banen opleveren.
PostNL heeft 2,5 hectare grond gekocht op het bedrijventerrein dat grenst aan snelweg A37, meldt Dagblad van het Noorden. Het bedrijf was al een tijd op zoek naar een locatie voor een groot sorteercentrum in Drenthe. In Noord-Nederland heeft PostNL momenteel drie sorteercentra: in Kolham, Leeuwarden en Zwolle. Het nieuwe sorteercentrum komt er om Drenthe, maar ook delen van Groningen, beter te kunnen bedienen.
De pakkettenmarkt zit in ons land enorm in de lift. De coronapandemie, waarbij winkels een paar keer tijdelijk op slot moesten, heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen. PostNL heeft zestig procent van de markt in handen. De omzet kwam in 2020 uit op bijna 3,6 miljard euro.

'Strategische ligging'

Dat Hoogeveen als meest geschikte plaats uit de bus kwam maakt economiewethouder Jan Zwiers "hartstikke blij", laat hij aan de krant weten. "De strategische ligging van Hoogeveen heeft de doorslag gegeven. Het is, na de komst van andere bedrijven, opnieuw een bevestiging.
Zuivelgigant Fage, verfgroothandel Olijslager en diervoederproducent Chamel gingen PostNL voor. Ook gaat Fieten Olie nieuw bouwen in Hoogeveen. En volgens de wethouder zit er nog meer in de pijplijn, alleen kan hij nog geen namen noemen.

Begin volgend jaar klaar

Het sorteercentrum in Hoogeveen wordt de 27ste vestiging in ons land. Volgens de krant moet in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar zijn. Inmiddels wordt op het bedrijventerrein al gewerkt aan de aanleg van uitritten rond het nieuwe pand.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl