Lees hier terug: Drenthe in actie voor Oekraïne

Inzamelen voor Oekraïne
Op tal van plekken in onze provincie worden spullen verzameld voor Oekraïne © RTV Drenthe
Op tien landelijke radiozenders werd vandaag een speciale uitzending voor Giro 555 gehouden. Alle regionale omroepen ondersteunen deze actie. Dus ook RTV Drenthe. Vanavond ging de actie op televisie verder.
Gedurende de actiedag op maandag is zo'n 85 miljoen euro opgehaald voor Giro 555, waarmee de teller in totaal op ruim 106 miljoen euro is gekomen. Bovendien legde het kabinet nog eens 15 miljoen euro bij, maakte minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) bekend. Met de opbrengst bieden hulporganisaties noodhulp zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater aan getroffen Oekraïners.
De teller van Giro 555 stond rond 06.00 uur nog op 21,4 miljoen euro, het moment waarop de speciale radio-uitzending van Radio 555 van start ging in Hilversum.

Drentse acties

Op verschillende plekken in Drenthe vonden vandaag acties plaats om spullen en geld in te zamelen voor de Oekraïense vluchtelingen. In Nieuw-Buinen staken ondernemers en scholieren samen de handen uit de mouwen.
Bekijk hier de bijdrage over de inzamelingsactie in Nieuw-Buinen, of lees onder in dit artikel het liveblog terug:
Inzamelingsactie voor Oekraïne in Nieuw-Buinen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl