Wat vind jij: Ik wil meer doen dan alleen geld geven aan Giro555

hulp Oekraïne
Op veel plekken in ons land worden spullen ingezameld om gevluchte Oekraïners te helpen © ANP/HH/Flip Franssen
Op Giro555 is in de afgelopen dagen 21,4 miljoen euro gedoneerd voor hulp aan Oekraïne. Dat is 5 miljoen euro meer dan de vorige tussenstand, afgelopen zaterdag. Het gironummer werd een week geleden namens elf samenwerkende hulporganisaties geopend voor hulp aan Oekraïne na de inval van Rusland.
Radio-dj's Sander Lantinga en Gerard Ekdom hebben vanochtend om 6.00 uur het startsein gegeven voor de landelijke actiedag van Giro555 Samen in actie voor Oekraïne. Landelijke en regionale media komen de hele dag massaal in actie voor Giro555. Ook RTV Drenthe doet daaraan mee.

Wat vind jij?

Maar is geld geven voor jou genoeg? Er zijn mensen die spullen inzamelen, anderen rijden zelfs vanuit Nederland naar de Pools-Oekraïense grens om hulpgoederen, zoals medicijnen, te brengen en weer anderen nemen met liefde vluchtelingen op in hun eigen huis. Denk jij na over andere vormen van hulp dan het doneren van geld?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl