Binnen de Muren #1: Welkom in de bajes

Hoe ziet een cel eruit? En wat maakt dat Esserheem volgens gedetineerden de beste bajes is van Nederland? Twee langgestraften vertellen over hun eerste dag in deze Drentse gevangenis.
De podcast Binnen de Muren gaat over de penitentiaire inrichting Esserheem, een gevangenis in het Drentse dorpje Veenhuizen. Verslaggever Marjolein Knol mocht daar afgelopen jaar af en toe meelopen, omdat ze wou weten hoe het is om te leven in een gevangenis.
Benieuwd naar de verhalen van de gedetineerden? Hier alvast een voorproefje van alle afleveringen. Dit ervaar je het beste met het geluid aan:
In de eerste aflevering vertelt gedetineerde Hans hoe zijn cel eruitziet en wat voor spullen hij daar heeft. Harry vertelt over die ene keer dat hij na vele jaren weer een boom zag. Luister hier de eerste aflevering van de podcast Binnen de Muren:
De komende zeven weken komt elke vrijdag een nieuwe aflevering online. Ook wordt elke zaterdag om half twee 's middags een aflevering uitgezonden op de radio.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.