Zonnepark Assen-Zuid stap dichterbij

Aan de zuidkant van Assen moet een zonnepark komen (Rechten: RTV Drenthe)
Aan de zuidkant van Assen moet een zonnepark komen (Rechten: RTV Drenthe)
De komst van een zonnepark aan de zuidkant van Assen is een stap dichterbij. Vanmorgen hebben de betrokken partijen hun handtekening onder een zogenoemde intentieovereenkomst gezet. Ook alle benodigde vergunningen zijn binnen.
Op een bedrijventerrein in de buurt van Graswijk en het spoor komen zo'n 75.000 zonnepanelen te staan. In totaal gaat het om een gebied van 20 hectare groot. De panelen gaan genoeg elektriciteit opwekken voor 6.500 huishoudens.
Energiebedrijven Bronnen VanOns en ENGIE gaan het zonnepark samen realiseren. Ook de Energiecoöperatie duurzaam Assen en de Natuur en Milieufederatie Drenthe zijn bij de ontwikkeling van het zonnepark betrokken.
In de afgelopen tijd blijkt steeds vaker dat er op het elektriciteitsnet geen ruimte meer is voor zonneparken. Dat probleem geldt niet voor dit initiatief. "Vooralsnog is er voor dit zonnepark voldoende capaciteit", zo liet de gemeente Assen eerder weten.

Lees meer: Plannen zonnepark Assen-Zuid steeds concreter

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.