Witte rook voor Ronde van Drenthe

WIELRENNEN - De gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Westerveld hebben vandaag alsnog de evenementenvergunning voor de Ronde van Drenthe verleend. Begin deze week bleek dat de wielerronde de veiligheidsplannen op papier niet in orde had.
"Ik vind het heel jammer dat het zo gelopen is. De communicatie is niet goed geweest. De plannen liggen er al sinds oktober en we hebben nooit wat gehoord. Ik ben onze vrijwilligers ontzettend dankbaar.

Vooral de coördinatoren van de motorbrigadiers en verkeersregelaars hebben er heel veel uren ingestopt en hebben tot laat gisteravond doorgewerkt om dit voor elkaar te krijgen", laat hoofdorganisator van de wielerronde Femmy van Issum weten.

Veiligheidsricico's
De drie gemeenten vonden dat de organisatie beter moest nadenken over de veiligheidsrisico's van het evenement. Aanleiding van het verscherpte toezicht is bijvoorbeeld het incident met het vreugdevuur in Scheveningen met Oud en Nieuw.

De gemeenten willen dat het duidelijk is hoe er gehandeld moet worden bij een calamiteit. Wielerorganisator Thijs Rondhuis heeft van de provincie de opdracht gekregen om orde op zaken te stellen. Hij blijft ook betrokken tijdens de wielerronde zelf. 

Maatregelen
Zo komen er nu commandoposten op de wedstrijddagen in Hoogeveen en Dwingeloo. Daar zitten vertegenwoordigers van brandweer, politie en gemeente. Zij moeten in actie komen bij calamiteiten. Ook kreeg de organisatie de opdracht om op meer plekken de wegen af te zetten. "Op iedere slak wordt tegenwoordig zout gelegd", zegt Van Issum. 

Programma
Vrijdag wordt de Drentse 8 van Westerveld voor vrouwen verreden met start en finish op de Brink in Dwingeloo. Zaterdag volgt de toertocht en de wedstrijd voor de Masters. En op zondag is de Profronde voor de heren en de Women's World Tour.  

Live op TV Drenthe
De wedstrijd is zondag 17 maart live te volgen op TV Drenthe. De uitzending begint om 13.45 uur.
Meer over dit onderwerp:
Ronde van Drenthe wielrennen
Deel dit artikel: