Nieuw wijkcentrum Angelslo toegejuicht; voornamelijk zorgen om verkeerssituatie

Wijkcentrum Angelslo
Justin Tans van de ALDI (links) en wijkvoorzitter Jan de Boer hoorden veel positieve geluiden over de nieuwbouw © RTV Drenthe / Rien Kort
Inwoners van Angelslo kijken vooral op een positieve wijze naar de plannen voor het nieuwe wijkcentrum dat het huidige en verouderde onderkomen moet vervangen. Vanavond konden wijkbewoners voor de een eerste glimp opvangen van de plannen tijdens een informatiebijeenkomst. Zorgen waren er ook, maar dan vooral over de nieuwe verkeerssituatie rondom de nieuwe huiskamer van de wijk en het aangrenzende winkelcentrum.
In januari werd bekend dat het gedateerde wijkcentrum aan de Statenweg moet plaatsmaken voor een gloednieuw pand met twee bouwlagen. Het grootste gedeelte op de begane grond wordt het nieuwe thuis van ALDI. De supermarktketen bevindt zich nu een paar honderd meter verderop aan de Peyserhof. De overige ruimte van het pand, inclusief de bovenverdieping, komt toe aan het nieuwe wijkcentrum. De gemeente Emmen, ALDI en stichting Wijkcentrum Angelslo trokken samen op in de plannen.

Schitterend

Zoals al enigszins werd verwacht bestond er weinig weerstand tegen dit plan, en dat viel wijkvoorzitter Jan de Boer op. "Ze vonden het schitterend", lacht hij. Het werd dan ook tijd, vertelde hij. Het oude wijkcentrum bestaat uit de de gebouwen De Cluft en De Marke. Beide panden zweven qua leeftijd zo rond de vijftig jaar en zijn daarmee simpelweg verouderd,
Naast de bouw van het nieuwe onderkomen wordt ook de nabije omgeving opgeknapt en komt er een nieuwe verbindingsweg tussen de twee parkeervelden achter het winkelcentrum en de sporthal. Onlangs werd er ook een nieuw verkeersplein aangelegd bij de kruising van de Statenweg en de Landschaplaan. Voor de meeste wijkbewoners vormt die kruising de entree naar het wijkwinkelcentrum.

Eenrichtingsverkeer

De afslag richting de Landschaplaan zit dicht op de uitgang voor de parkeerplaatsen aan de voorzijde van het winkelcentrum. Dit baarde omwonenden toch wel wat zorgen. De verbindingsweg riep ook veel vragen op. Wijkbewoners vroegen zich dan ook af of het niet beter was om hier eenrichtingsverkeer te laten hanteren. Maar dat bleek lastig te zijn, omdat het de spreiding van geparkeerde auto's over de twee parkeervelden niet ten goede komt.
Ook werd de vraag gesteld of de bevoorrading van winkels door vrachtwagens nog tot verkeersproblemen zou leiden. Deze en ook geluiden zijn overgebracht op de gemeente Emmen, die ook aanwezig was op deze avond. Mochten bezwaren uitblijven, dan kan er nog dit jaar doorgepakt worden met de sloop van het oude wijkcentrum, verwacht De Boer. "In dat scenario staan de hekken nog voor de kerst om het pand."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl