Tynaarlo zet streep door Drenthe Rally-proeven in Zeijen en Yde

Rallyrace TT Circuit
De rally begint op het TT Circuit © Eigen
De Drenthe Rally gaat komend weekend niet door de gemeente Tynaarlo. Burgemeester en wethouders hebben besloten geen vergunning te verlenen voor de proeven die door Zeijen en Yde zouden gaan. De route zou onder meer door natuurgebied De Hondstongen, ten zuiden van Yde, lopen.
Op 12 maart vertrekken vanaf het TT Circuit in Assen 120 rally-auto's. Niet de gehele rally komt te vervallen, alleen de gemeente Tynaarlo verbiedt het rijden van de proeven door hun gemeente.

Te laat

Volgens het college was de vergunningsaanvraag niet compleet. De aanvraag bestond uit twee gedeeltes: een stikstofberekening en een onderdeel flora en fauna. Dat laatste onderdeel was niet voldoende uitgewerkt door de organisatie, aldus de gemeente.
De organisatie zou later deze week nog met een aangepast voorstel komen, maar dat is volgens burgemeester Marcel Thijsen te laat. Thijsen blijft enthousiast over de rally, maar waarschuwde vooraf dat de vergunningsaanvraag goed in elkaar moet zitten en compleet moet zijn. Dat laatste is volgens de gemeente niet het geval.

Wel in 2023

Thijsen toont begrip voor de snelheid waarmee de organisatie moest handelen na het versneld afbouwen van de coronamaatregelen, maar ze kwamen tijd te kort voor de proeven in Zeijen en Yde.
De gemeente Tynaarlo staat wel open om in 2023 weer in gesprek te gaan om eventuele proeven door de gemeente te houden.
Vorige week kwam er van bewoners verontwaardiging over de rally door de gemeente Tynaarlo.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.