Leger des Heils neemt daklozenopvang Assen over van Cosis

Daklozenopvang Assen
De opvang aan de Havenkade verandert op 1 april van eigenaar © RTV Drenthe/Hjalmar Guit
Zorginstelling Cosis stopt met de dak- en thuislozenopvang aan de Havenkade in Assen. De nachtopvang voor jongeren en volwassenen wordt met ingang van 1 april overgenomen door Leger des Heils.
Cosis helpt met name mensen met een verstandelijke of psychische beperking. De Maatschappelijke Opvang (MO) past volgens de zorginstelling niet goed bij de eigen visie en strategie.

Andere doelgroep

In de opvang verblijven mensen die om uiteenlopende redenen dak- of thuisloos zijn geworden. Een aantal van hen heeft psychische stoornissen, anderen hebben door financiële problemen geen huis meer. Behalve nachtopvang biedt de MO ook begeleiding voor dakloze jongeren vanaf 18 jaar.
Voor het begeleiden van die doelgroep is specialistische kennis nodig. Medewerkers met die kennis moeten continu aanwezig zijn in de opvang. Dat past Cosis niet meer.

Ontbrekende schakel

Directeur Michel Hovinga van Cosis noemt het afstoten van de opvang een 'moeilijk besluit', maar hij is blij met de overname door het Leger des Heils. De activiteiten van de opvang passen volgens Cosis goed bij de nieuwe eigenaar.
Voor het Leger des Heils is de Maatschappelijke Opvang een aanwinst. Regiodirecteur Claudia van Bruggen noemt de nachtopvang een ontbrekende schakel in de Assense keten van de hulporganisatie.
Van Bruggen: "Bij de Maatschappelijke Opvang komen de mensen bij ons binnen, waarna ze eventueel kunnen doorstromen naar onze andere locaties. Naar een huis voor begeleid wonen bijvoorbeeld."

Personeel blijft

De zorg die gebruikers van de opvang krijgen, zal volgens de regiodirecteur niet veranderen. Het Leger des Heils neemt het personeel van de opvang over van Cosis. Van Bruggen: "Samen met hen willen we kijken wat we de in de toekomst aan de opvang kunnen verbeteren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl