'Organiseer nooit een rally-evenement in verkiezingstijd'

Bertram Buikema op het TT Circuit
Bertram Buikema op het TT Circuit © ANP
Drenthe Rally-organisator Bertram Buikema vernam vanochtend via RTV Drenthe dat een gedeelte van de rally geschrapt is door de gemeente Tynaarlo.
"Dan ben je wel even onaangenaam verrast", laat de organisator weten. "We hadden gehoopt dat ze even zouden wachten tot de raadsvergadering van vanavond. Dan had de raad er nog even over kunnen vergaderen."
Het stuit hem vooral tegen de borst dat hij niet eerst op de hoogte is gesteld van het afhaken van de gemeente. "Het is wel zo netjes als je als gesprekspartners mekaar inlicht van: 'We zijn voornemens het gesprek te beëindigen.' En dat je dan pas het naar buiten brengt."

Ervan geleerd

Volgens Buikema heeft de organisatie er alles aan gedaan op tijd de resultaten te communiceren. "Ik geef toe dat de tijd krap was", zegt Buikema. "Maar een afspraak moet je naleven."
Voor Buikema staat één ding als een paal boven water na deze kwestie met de gemeente Tynaarlo. "Wat wij geleerd hebben? Organiseer nooit een rally in verkiezingstijd", lacht Buikema. "Er is politieke druk en partijen vallen over elkaar heen. Ze stellen vragen van: Hoe kan dit?"
Drenthe Rally is nog zeker van plan om volgend jaar terug te keren in de gemeente Tynaarlo. "Wij staan er, net als de gemeente, positief in. We zien dit als een basis om het volgend jaar weer te doen", zegt Buikema. "Met buitenproeven, ín de gemeente Tynaarlo."
'Organiseer nooit een rally-evenement in verkiezingstijd'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl