Raad van Tynaarlo wil op Vrouwendag onderzoek naar loonkloof

Het gemeentehuis van Tynaarlo
Het gemeentehuis van Tynaarlo © RTV Drenthe/Ronald Oostingh
"Vrouwen lopen in hun carrière tot wel 300.000 euro aan salaris mis ten opzichte van mannelijke collega's", zo bracht de PvdA in Tynaarlo vanavond voor het voetlicht. Vandaar dat de fractie de gemeente opdraagt om in de eigen organisatie te kijken of er sprake is van een loonkloof.
"Het lijkt ons goed om eens te meten of vrouwen en mannen ongelijk worden betaald", sprak Koos Dijkstra namens de PvdA bij het indienen van het voorstel. Dat deze juist vanavond werd ingediend, is niet zo vreemd. 8 maart valt samen met Internationale Vrouwendag.

Unaniem aangenomen

Voor de socialisten reden om de gemeente Tynaarlo te vragen binnen de eigen organisatie een onderzoek in te stellen. Voor 1 augustus moet de gemeente met een antwoord komen.
Alle fracties konden instemmen met het voorstel van de PvdA. Wat er met de uitslag van het onderzoek moet worden gedaan, is wat Dijkstra betreft een vraag voor de volgende gemeenteraad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl