Kijk terug: Verkiezingsdebat gemeente Midden-Drenthe

Verkiezingsdebat Midden-Drenthe
De acht lijsttrekkers van Midden-Drenthe debatteren over twee verkiezingsthema's © RTV Drenthe
Midden-Drenthe stond vandaag centraal in de reeks RTV Drenthe-verkiezingsdebatten. Acht lijsttrekkers gingen in debat over twee thema's: de stankoverlast afkomstig van het ETP-terrein bij Wijster en de vraag hoe Midden-Drenthe aantrekkelijk blijft voor jeugd om te wonen.
De lijsttrekkers discussieerden of de nieuwbouw voor 40 procent moet bestaan uit sociale huurwoningen, zodat het aantrekkelijk blijft voor de jeugd om in de gemeente te blijven. De andere kwestie was de hoeveelheid stankoverlast rond het ETP-terrein bij Wijster. Daar zitten onder meer Attero en kippenslachtafvalverwerker Noblesse. Moet de gemeente harder ingrijpen?
De drie grootste partijen in Midden-Drenthe, PvdA, VVD en het CDA en zitten alle drie in het college, aangevuld met Gemeentebelangen. De oppositie bestaat uit de partijen Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork, D66, ChristenUnie en GroenLinks.
Het debat was live te volgen via onderstaande livestream:
Kijk terug: Verkiezingsdebat Midden-Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.