Parkeerproblemen teisteren Groningerstraat Assen, bewoners willen parkeervergunning

Geparkeerde auto bij de Groningerstraat in Assen
Geparkeerde auto bij de Groningerstraat in Assen © RTV Drenthe / Hjalmar Guit
Bewoners van de Groningerstraat in Assen kunnen niet meer voor de deur parkeren, omdat dagjesmensen die het centrum bezoeken en bedrijfsauto's de parkeerplaatsen overdag innemen. In een brandbrief aan de gemeente wordt gevraagd om een parkeervergunning in de straat, waar het nu nog gratis parkeren is.
Het parkeerprobleem speelt al jaren. Omdat de overlast toeneemt, schrijft een groep bewoners nu een brief naar de Asser politiek. Ze wijten de problemen aan de verhoogde parkeertarieven in het centrum en het verdwijnen van de parkeerruimte op de Veemarkt. Ook zijn er minder parkeerplaatsen aan de Groningerstraat.
Een parkeervergunning zou de oplossing zijn, denken de schrijvers van de brief. Al zijn ze bang dat het het probleem alleen maar verplaatst. Ze zijn daarom voor het invoeren van een grotere parkeerzone en niet alleen voor hen, maar ook voor omliggende straten. Of dat er ook zal komen, is nog niet duidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl