Visser rijdt Nederlands record Groenewold uit de boeken

Visser rijdt Nederlands record Groenewold uit de boeken (Rechten: RTV Drenthe)
Visser rijdt Nederlands record Groenewold uit de boeken (Rechten: RTV Drenthe)
SCHAATSEN - Esmee Visser heeft het twaalf jaar oude Nederlands record op de 3.000 meter van Renate Groenewold uit Assen verbeterd. Ze kwam op het snelle ijs van Salt Lake City tot een eindtijd van 3.54.02.
De oude toptijd van Groenewold was 3.55.98. Ze reed die tijd in 2007 in Calgary. De Drentse is zelf aanwezig in Amerika bij de wereldbekerfinale en kon Visser na afloop persoonlijk feliciteren.
"Zij zei als eerste sorry, dus dat was wel leuk. Maar Esmee kan volgens mij nog veel harder. Ik had het eigenlijk vorige week al verwacht. Toen zat ik al voor de TV. Maar dit is natuurlijk fantastisch", zegt Groenewold.
De voormalig wereldkampioene allround werd in oktober gevraagd om competition official te worden. In die hoedanigheid was Groenewold in Amerika.

Wereldrecord Sáblíková

Toch was de tijd van Visser uiteindelijk niet genoeg om de 3.000 meter te winnen. Want de Tsjechische Martina Sáblíková verbeterde haar wereldrecord van 3.53.32 naar 3.52.03. Visser werd tweede.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.