Emmen: kom zaterdag naar Marktplein voor steunbetuiging Oekraïne

Grote Kerk Emmen 1
De Grote Kerk in Emmen © RTV Drenthe/Erwin Kikkers
De gemeente Emmen roept inwoners op om zaterdag om 11.00 uur naar het Marktplein voor de Grote Kerk te komen. De actie is bedoeld als steunbetuiging voor Oekraïne.
Burgemeester Eric van Oosterhout houdt een toespraak. Enkele Oekraïense studenten van Stenden Hogeschool vertellen hun verhaal. Ook is er muziek en een minuut stilte. "Iedereen is welkom om te laten zien dat Emmen massaal achter de inwoners van Oekraïne staat", aldus de gemeente in een persbericht.

Vlaggen

Inwoners, instellingen en bedrijven uit de hele gemeente worden opgeroepen om zaterdag ook hun steun te betuigen. Naast het bezoeken van de bijeenkomst kan dat ook met vlaggen en posters op en rond het eigen huis of door gebouwen te verlichten.
Het gemeentehuis en de Grote Kerk worden dit weekend verlicht met de blauw-gele kleuren van de Oekraïense vlag.
Samen met de Drentse gemeenten en de Veiligheidsregio Drenthe is de gemeente Emmen bezig om plekken te vinden om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen.
De Russische inval in Oekraïne maakt veel los in onze provincie. Drenthe komt in actie om de Oekraïners te helpen. In dit dossier lees je alle artikelen hierover.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl