Drentse politiek is tegen sluiting Johan Willem Frisokazerne

Kazerne Assen
Statenbrede motie voor behoud werkgelegenheid Defensie in Assen © 50 PLUS Assen
De Johan Willem Frisokazerne in Assen mag niet dicht. De werkgelegenheid van Defensie moet in Assen blijven. Dat vinden alle partijen in Provinciale Staten.
Alle partijen met uitzondering van de Partij voor de Dieren stemden in met een motie, die was opgezet door VVD-fractievoorzitter Willemien Meeuwissen.
Het verdwijnen van de kazerne heeft veel te grote gevolgen voor de directe en indirecte werkgelegenheid in de regio Assen. Ook omdat het aantal banen fors dalende is door de inkrimping van de NAM.

Grote band met Assen

Meeuwissen: "Assen heeft een historie als garnizoensstad en er wordt een grote verbondenheid gevoeld wordt met Defensie. Er is een nauwe band is tussen de JWF-kapel en de muziekverenigingen in de regio. Bovendien is Assen een uitstekend bereikbare locatie voor mbo-stagiairs voor veiligheidsberoepen uit heel Noord-Nederland."
"Niet voor niets is de Dienst Vervoer en Ondersteuning van het ministerie van Justitie & Veiligheid enige jaren geleden op het kazerneterrein gevestigd, juist om meer body te geven aan de rijksactiviteiten in dit gebied" besluit zij.
Gedeputeerde Henk Brink riep iedereen nogmaals op om de petitie tegen sluiting te tekenen. "Wat mij betreft wordt de kazerne gewoon verbouwd en gemoderniseerd en blijft Defensie."
In het dossier Kazerne Assen lees je alles over de ontwikkelingen, het nieuws en de reacties over de Johan Willem Frisokazerne.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl