Manege in Roden heeft geld binnen en kan verhuizing voorbereiden

Manege de Hulhorst in Roden, nu nog aan de Hullenweg
Manege de Hulhorst aan de Hullenweg in Roden © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
Kleine en verouderde stallen voor de paarden van manege De Hulhorst moeten binnenkort verleden tijd zijn. De eigenaren kunnen ruim 1,7 miljoen euro tegemoet zien om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.
Al jaren wordt er gesproken over een verplaatsing van de manege. Momenteel staat deze aan de Hullenweg in Roden-Zuid. Daar wil de gemeente Noordenveld op korte termijn gaan bouwen, waardoor een verhuizing gewenst is.

Gebouw past niet bij ambitie

De manege in Roden-Zuid doet het goed. Er staan 40 paarden en doordat ook liefhebbers zónder dier kunnen rijden bij De Hulhorst, wist de Rij- en Menvereniging Mensinghe veel nieuwe leden aan zich te binden. Volgens voorzitter Henk van Dijk maken 120 ruiters hier gebruik van.
Het 40 jaar oude gebouw past niet bij de ambitieuze vereniging. De overkoepelende paardenbond (KNHS) heeft aangegeven dat de huidige locatie eigenlijk al zou moeten worden afgeschreven, maar heeft uitstel gegeven aangezien de gesprekken tussen manege en gemeente Noordenveld nog lopen.

Esweg

De Esweg, gelegen tussen Roden en Roderesch, wordt gezien als goede nieuwe locatie voor de manege. De Rij- en Menvereniging Mensinghe heeft aangegeven te hopen dat er nog dit jaar een nieuwe locatie wordt gevonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl