Bendsneyder net buiten de punten na inhaalrace

Bendsneyder net buiten de punten na inhaalrace (Rechten: RW Racing)
Bendsneyder net buiten de punten na inhaalrace (Rechten: RW Racing)
MOTORSPORT - Bo Bendsneyder is als zestiende gefinisht tijdens de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen. De Moto2-coureur, in dienst van Roelof Waninge uit Dwingeloo, moest in Qatar in de eerste ronde uitwijken voor een crash en moest zich terugknokken vanaf de 27e plaats. Hij kwam uiteindelijk 0,051 van een seconde tekort voor een WK-punt.
De overwinning in Qatar ging naar de Italiaan Lorenzo Baldassarri. Hij vocht een pittig gevecht uit met Thomas Lüthi. Marcel Schrötter wist Remy Gardner nipt achter zich te houden en werd derde.
Eventjes leek het erop dat Bendsneyder een WK-punt binnen zou hengelen. Maar op het laatste rechte stuk verloor hij zijn vijftiende plaats aan Jorge Martin.

WK punten

Wél waren er twee WK-punten voor het team van Roelof Waninge. Want de Zwitser Jesko Raffin finishte als veertiende. Hij vervangt de Zuid-Afrikaan Steven Odendaal die een operatie aan zijn voet moet ondergaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.