Achilles 1894 gelijkwaardig aan medekoploper, maar verliest toch

Achilles 1894 vocht dapper, maar ging toch met 1-0 ten onder bij de koploper (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VOETBAL - Het in degradatiegevaar verkerende Achilles 1894 wachtte zondagmiddag een zware kluif bij koploper RKZVC uit Zieuwent. De ploeg van Paul Weerman wilde zich echter niet zomaar gewonnen geven. De Assenaren waren vooral in de eerste helft de ploeg met de meeste kansen, maar moesten toch toezien hoe de thuisploeg met 1-0 wist te winnen.
Achilles valt aan

Na een dikke tien minuten voetballen was de eerste kans voor Achilles 1894, maar op het verraderlijke gladde veld leidde dit niet tot een doelpunt. Daarna bleven de Assenaren opkomen en waren ze meerdere malen gevaarlijk voor het doel van RKZVC. Ook de thuisploeg kreeg de nodige kansen, maar gescoord werd er niet.
In het begin van de tweede helft speelde Achilles 1894 met de intentie om te winnen. Binnen vijf minuten creëerde de ploeg twee mooie kansen, waarvan één op de kruising eindigde en één op de reflexen van de keeper.

RKZVC slaat terug

Halverwege de tweede helft nam de thuisploeg het heft in handen en na een mooi opgezette aanval kopte Sjors Storkhorst de 1-0 voor RKZVC binnen. Hierna leek de weerstand van Achilles gebroken en waren de meeste kansen voor de koploper. De Assenaren kwamen niet meer langszij en moeten genoegen nemen met een nederlaag.

Stand

In de stand van de Hoofdklasse A blijft Achilles steken op de vijftiende en voorlaatste plaats. Naaste concurrent De Bataven liep zaterdagavond een punt uit door een gelijkspel tegen hekkensluiter RKHVV. Volgend weekend staat een thuiswedstrijd tegen middenmoter Hollandia op het programma.