FC Emmen 2 mengt zich in titelstrijd na 5-2 zege op koploper

VOETBAL - Het tweede team van FC Emmen boekte vanmiddag in de Oude Meerdijk en ruime zege op koploper FC Twente. Na een ruststand van 2-1 werd het 5-2 voor de Drentse club.
Door de zege mengt het team van trainer Casper Goedkoop zich nadrukkelijk in de strijd om het kampioenschap. FC Emmen is nog ongeslagen en heeft nu 9 punten uit 5 duels. Twente blijft koploper met 10 uit 6. 

Luciano Slagveer, gisteren nog invaller bij de hoofdmacht tegen Heracles, zorgde na elf minuten voor de 1-0 en die voorsprong werd 25 minuten later verdubbeld door Wouter Marinus. Vijf minuten voor rust zorgde Jelle van der Heijden voor de aansluitingstreffer. 

Een half uur voor tijd werd het 2-2 via Mats Wieffer die van afstand Emmen-doelman Peter van der Vlag passeerde. Vier minuten later stelde de thuisclub orde op zaken via Delano Grootenhuis, die vlak voor tijd ook de 4-2 maakte. Het slotakkoord kwam invaller Freddy Quispel, die met een fraai afstandschot de eindstand op 5-2 bepaalde. 

Emmen 2 wil niet naar 3e divisie 
Mocht FC Emmen 2 kampioen worden dan gaat het team niet instromen in de voetbalpiramide (de kampioen kan instromen in de 3e divisie). Dat heeft de club inmiddels aan de KNVB laten weten.
Meer over dit onderwerp:
FC Emmen FC Emmen 2 voetbal eredivisie FC Twente
Deel dit artikel: