FC Emmen 2 mengt zich in titelstrijd na 5-2 zege op koploper

Wouter Marinus maakte één treffer voor FC Emmen 2 tegen koploper FC Twente 2 (Rechten: Gerrit Rijkens/archief)
VOETBAL - Het tweede team van FC Emmen boekte vanmiddag in de Oude Meerdijk en ruime zege op koploper FC Twente. Na een ruststand van 2-1 werd het 5-2 voor de Drentse club.
Door de zege mengt het team van trainer Casper Goedkoop zich nadrukkelijk in de strijd om het kampioenschap. FC Emmen is nog ongeslagen en heeft nu 9 punten uit 5 duels. Twente blijft koploper met 10 uit 6.
Luciano Slagveer, gisteren nog invaller bij de hoofdmacht tegen Heracles, zorgde na elf minuten voor de 1-0 en die voorsprong werd 25 minuten later verdubbeld door Wouter Marinus. Vijf minuten voor rust zorgde Jelle van der Heijden voor de aansluitingstreffer.
Een half uur voor tijd werd het 2-2 via Mats Wieffer die van afstand Emmen-doelman Peter van der Vlag passeerde. Vier minuten later stelde de thuisclub orde op zaken via Delano Grootenhuis, die vlak voor tijd ook de 4-2 maakte. Het slotakkoord kwam invaller Freddy Quispel, die met een fraai afstandschot de eindstand op 5-2 bepaalde.

Emmen 2 wil niet naar 3e divisie

Mocht FC Emmen 2 kampioen worden dan gaat het team niet instromen in de voetbalpiramide (de kampioen kan instromen in de 3e divisie). Dat heeft de club inmiddels aan de KNVB laten weten.