Lukkien roept fans nu al op voor maandag: 'Maak enorm veel lawaai'

Lukkien geeft aanwijzingen tijdens FC Emmen - Jong FC Utrecht
Lukkien geeft aanwijzingen tijdens FC Emmen - Jong FC Utrecht © Lute Kiers
Trainer Dick Lukkien van FC Emmen is tevreden nadat zijn ploeg Jong FC Utrecht eenvoudig opzij zette in De Oude Meerdijk (2-0). Maandag speelt de Drentse club tegen FC Volendam om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie, nadat de ploeg uit het vissersdorp in eigen huis met 2-5 werd geklopt door Excelsior.
"Ik roep bij deze alle fans op om enorm veel lawaai te maken en achter het team te gaan staan", zegt Lukkien.

'Wervelende eerste helft'

De uitslag van vanavond had alleen hoger moeten uitvallen tegen Jong FC Utrecht, vond de oefenmeester. Met name in de eerste helft lieten de Drenten een hand vol kansen liggen. "Het was dan ook een reguliere overwinning. Ik heb een wervelende eerste helft gezien en bovendien zijn we geen moment in de problemen geweest. In de tweede helft speelden we in een veel te laag tempo. We hadden ze op het hakblok liggen, dan moet je ze genadeloos killen."
Maar Lukkien zag ook daar het positieve van in. "Verbeterpunten moet je houden. Misschien is het wel beter om met zo'n tweede helft richting maandag te werken dan na een 6-0 overwinning."

Negen finales

Met nog negen wedstrijden op het programma, staat FC Emmen er goed voor. Al blaast Lukkien niet te hard van de toren: "Stel dat we winnen maandag, dan zijn er nog steeds acht wedstrijden te gaan en zegt het allemaal niets. Go Ahead Eagles heeft vorig jaar het hele seizoen niet bij de eerste twee gestaan, behalve op het laatst", zegt Lukkien. "Kortom, er wachten ons nog gewoon negen finales."

'Heracles Almelo? Het is stil'

Tot slot reageert Lukkien op de geruchten over een eventuele overstap naar Heracles Almelo. "Het is stil. Ik heb nog een doorlopend contract bij FC Emmen en werk hier met alle liefde", reageert Lukkien terwijl er een lach op zijn gezicht groeit: "Op naar maandag."
Lukkien roept fans nu al op voor maandag: 'Maak enorm veel lawaai'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl