Week van Drenthe: Hulpacties voor Oekraïne en offroad-evenement bij Ruinen verboden

Vrijwilligers laden de vrachtwagen in
Vrijwilligers laden vrachtwagens in met goederen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne © RTV Drenthe
Drenthe is nog altijd volop in actie voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Maandag was er een landelijke actiedag voor Oekraïne, waaraan ook RTV Drenthe meedoet.
Op veel plekken in Drenthe beginnen mensen met hulpacties voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Er wordt geld ingezameld, maar ook een hoop spullen voor mensen die op de vlucht zijn geslagen of nog in het land vastzitten.
Ook zijn deze week de eerste plekken bekend waar vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen. In Emmen komen zo'n 300 vluchtelingen uit Oekraïne. Ze worden ondergebracht in Parc Sandur en in het voormalig Fletcher Hotel. In Hoogeveen wordt het WMD-kantoor beschikbaar gesteld, met ruimte voor 25 vluchtelingen. Rond 1 april wordt ook het ziekenhuis van Meppel beschikbaar voor 150 vluchtelingen uit Oekraïne. Isala verhuist namelijk naar een nieuw ziekenhuis in Meppel.
Wil je meer lezen over de oorlog in Oekraïne of wil je weten waar in jouw buurt hulpacties worden georganiseerd? Lees dan meer in het dossier Oorlog in Oekraïne.
Maar er is natuurlijk ook nog gewoon ander nieuws in Drenthe. Zo verbiedt de rechter het offroad-evenement in Ruinen. En twee proeven van de Internationale Autorally Drenthe mogen dit weekend niet doorgaan, want daar heeft de gemeente Tynaarlo een streep door gezet.
Bij opgravingen bij de Valtherschans is een kanon gevonden. Het zou gaan om een 6 ponder met verlengde loop. Het kanon van bijna twee meter lang is helemaal compleet.

Verkiezingen

De gemeenteraadsverkiezingen zijn ondertussen op komst. Vanaf morgen mag er gestemd worden, woensdag is de 'echte' stemdag. Bij het Dr. Naussau College in Gieten zijn deze week alvast schaduwverkiezingen gehouden. Alle leerlingen van de middelbare school mochten stemmen op een partij die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Aa en Hunze.
Week van Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl