Dries van Gestel uit België schrijft Ronde van Drenthe op zijn naam

Dries van Gestel
Dries van Gestel wint de Ronde van Drenthe © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
WIELRENNEN - De Belg Dries van Gestel heeft de Albert Achterhes Profronde van Drenthe gewonnen. Hij kwam solo over de finish in Hoogeveen. Tweede werd de Hongaar Barnabás Peák, terwijl de Fransman Hugo Hofstetter beslag legde op de derde plaats.
Van Gestel is de opvolger van zijn landgenoot Rune Herregodts die dit jaar z'n titel niet kwam verdedigen.
Een van de grote blikvangers in het peloton was Niki Terpstra, oud-winnaar van Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. Hij keek vooral uit naar de eerste 100 kilometer. "Dan gaan we de keien over. Dat vind ik mooi. Vijf keer die VAM over vind ik minder."

Kopgroep

De kopgroep van de dag bestond uit drie Nedelanders: Jasper Schouten (Allinq) , Sven Burger (BEAT Cycling) en Rick Ottema (Metec). Die laatste bleef als enige over, maar werd 33 kilometer voor de streep alsnog gegrepen door een achtervolgende groep van 14 man met onder meer Dries De Bondt (Alpecin-Fenix), Pascal Eenkhoorn, Timo Roosen en Rick Pluimers (Jumbo-Visma).
Deze groep had op 65 kilometer voor het einde het peloton van zich afgeschud. Grote namen als Niki Terpstra en Guillaume van Keirsbulck waren afwezig bij deze slag. De maximale voorsprong van de kopgroep liep op tot 1 minuut en 42 seconden.

Col du Vam

Vanaf 30 kilometer voor het einde probeerden de renners van Jumbo-Visma weg te komen, maar alle aanvallen werden stuk voor stuk gepareerd. De laatste scherprechter van de dag was de vijfde beklimming van de VAM-Berg: 15 kilometer voor de finish. Het was de Belg Dries van Gestel die het lont in het kruidvat stak. Hij kreeg Timo Roossen, Barnabás Peák uit Hongarije, Joren Bloem, Tim van Dijke en de Fransman Hugo Hofstetter mee.
De groep leek in de sprint uit te gaan vechten wie er zou gaan winnen, maar Van Gestel ging er ruim drie kilometer voor de meet vandoor en werd niet meer bijgehaald. Beste Nederlander was Timo Roosen op de vierde plek.

Tijmen Eising

In totaal stonden vandaag acht Drentse renners aan de start. Tijmen Eising van het Volker Wessels Cycling team finishte op 1 minuut en 13 seconde van de winnaar. Daarmee was de Emmenaar met de 46e plaats de beste Drent.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl