Financiële problemen: Achilles 1894 gaat stoppen met vlaggenschip

VOETBAL - Het bestuur van Achilles 1894 wil na dit seizoen stoppen met het vlaggenschip van de club, het eerste zondagteam. Financiële problemen liggen hieraan ten grondslag.
Deze mededeling deed het bestuur vanavond tijdens de algemene ledenvergadering. 

De schulden/tekorten bedragen 115.000 euro. Die zijn overigens niet van dit seizoen, maar van 2016 en 2017. 

Één persoon verantwoordelijk 
Het bestuur heeft de leden meegedeeld dat er vervolgstappen worden overwogen richting één ex-bestuurslid, dat verantwoordelijk zou zijn voor de malaise. Tegen deze persoon is nog geen aangifte gedaan. 

Mogelijk per direct 
De club weet overigens nog niet of de KNVB toestemming geeft om het seizoen, zonder perspectief, te mogen afmaken. De kans is dus aanwezig dat het team per direct uit de competitie wordt gehaald. Het zondagteam komt uit in de hoofdklasse A en kent een moeilijk seizoen. Het team, dat vorig seizoen nog lang meestreed voor promotie naar de 3e divisie, staat onder de degradatiestreep. 

Oudste club van Drenthe 
Achilles 1894 is de oudste club van Drenthe en werd in de roemrijke geschiedenis één keer kampioen van Nederland bij de zondagamateurs. De algehele landstitel in dat seizoen, 1999/2000, ging echter aan de neus van de Asser club voorbij. Die ging naar Katwijk.

Zaterdag 1 
Sinds de zomer van 2016 heeft Achilles 1894 ook een zaterdagteam. In principe werd dat elftal, dat nu uitkomt in de 3e klasse, opgericht ter ondersteuning van het zondagteam. Vanaf komend seizoen is dat dus het enige prestatieve team van de club uit Assen. 

Paul Weerman 
Voor trainer Paul Weerman, die bij Achilles 1894 nog een doorlopend contract had als hoofdtrainer, is het de tweede keer dat hij met zoiets te maken krijgt. Drie jaar geleden was hij trainer van WKE in Emmen, dat toen door een faillissement uit de competitie werd gehaald. 

Lees ook: ​Faillissement WKE definitief: club houdt op te bestaan
Deel dit artikel: