Wat nu KNVB? Hopen op sportieve plicht van Achilles 1894 of uit de competitie halen?

VOETBAL - Het bestuur van Achilles 1894 wil het seizoen met het eerste zondagteam uitspelen. Dat heeft de clubleiding vanavond meegedeeld aan haar leden, maar hoe staat de KNVB hierin: Hoopt de bond op de sportieve plicht van Achilles 1894 of wordt het team per direct uit de competitie gehaald?
Meteen na de mededeling van het bestuur waren de spelers van Achilles 1894 nog strijdbaar. "We maken het seizoen af en zorgen ervoor dat we in het laatste jaar van het bestaan van zondag 1 niet degraderen." Een paar uur later is de stemming echter wel omgeslagen. 

Lees ook: Financiële problemen: Achilles 1894 gaat stoppen met vlaggenschip

We kunnen bijvoorbeeld volle bak spelen tegen Hoogeveen en koploper SDO laten winnen, zodat in ieder geval Hoogeveen geen kampioen wordt. Dergelijke verwijten gaan hoe dan ook komen.
speler Achilles 1894

"Ik heb persoonlijk weinig trek om nog door te spelen", aldus een speler die anoniem wil blijven. "De motivatie is bij veel spelers ver te zoeken. Dat moet de KNVB toch ook beseffen. We spelen voor spek en bonen het seizoen uit, maar kunnen wel bepalend zijn in de strijd om de titel. Zo kunnen we bijvoorbeeld volle bak gaan spelen tegen Hoogeveen en koploper SDO simpel laten winnen, zodat in ieder geval Hoogeveen geen kampioen wordt bijvoorbeeld. Dergelijke verwijten gaan er hoe dan ook komen vanaf nu. Nu noem ik Hoogeveen en SDO, maar we spelen ook nog tegen titelkandidaat DEM." 

Morgen (woensdag) neemt Achilles 1894 contact op met de KNVB of de bond ermee instemt dat de club uit Assen het seizoen, als figurant, gaat afmaken. Donderdagavond komt de formatie van trainer Paul Weerman weer bij elkaar om te kijken hoe het nu verder moet. 

Lees ook: ​Jubileumjaar wordt dramatisch jaar voor Achilles 1894
Deel dit artikel: