Verdachte overval tankstation Assen blijft vastzitten

overval
Verdachte overval tankstation Assen blijft vastzitten © Persbureau Drenthe
Een 27-jarige man uit Assen die wordt verdacht van een overval op een tankstation aan de Zwartwatersweg in Assen, blijft de komende maanden vastzitten. De rechtbank wil dat wordt onderzocht of hij kan worden opgenomen in een psychiatrische kliniek. Dat bleek vanochtend tijdens de eerste zitting bij de rechtbank in Assen.
Op de avond van 4 december afgelopen jaar kwam een man met een mes de winkel van het tankstation binnen. Hij bedreigde de medewerker door het wapen te laten zien en eiste geld. Uiteindelijk ging hij er met zo'n 400 euro vandoor. Hij kon dezelfde avond nog worden aangehouden.
Verwarde man
De Assenaar volgde de korte zitting vanuit de gevangenis en maakte een verwarde indruk. Hij reageerde niet op vragen van de rechter, draaide rondjes op zijn bureaustoel, speelde met een papier en lachte door de advocaat en de officier van justitie heen.
De officier van justitie vertelde dat het politieonderzoek klaar is, maar dat de Assenaar nog moet worden onderzocht door een psychiater. In juni staat een nieuwe zitting gepland, maar ook dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.
'Vastzitten schadelijk'
De advocaat van de man noemde het 'schadelijk' voor hem als hij nog veel langer moet vastzitten. Toch vindt de rechtbank de zaak, net als de officier van justitie, te ernstig om hem vrij te laten. Vanwege het verwarde gedrag van de man vroeg de rechtbank aan de officier van justitie om te laten onderzoeken of er een zorgmachtiging voor de Assenaar kan worden aangevraagd, zodat hij naar een kliniek kan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl