Mannen die meisje misbruikten in hoger beroep

Een 41-jarige man uit Drouwen en een 26-jarige man uit Hoogeveen die zijn veroordeeld tot zeven maanden cel voor het misbruiken van een minderjarig meisje, gaan in hoger beroep. Ook vier andere veroordeelden zijn het niet met hun straf eens.
De mannen werden begin deze maand veroordeeld in deze zedenzaak. Zij hebben tussen 2015 en begin 2017 seks gehad met het meisje vanaf het moment dat zij 13 jaar oud was. Het kind werd door haar oom aangeboden op internet. De oom uit Winschoten werd vorig jaar hiervoor veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging. Ook hij ging hiertegen in hoger beroep.


Zelf filmen
Aan de seksuele uitbuiting kwam een einde toen het meisje zelf naar de politie stapte. Ze vertelde gruwelijke details over dit misbruik. Ze moest op verschillende locaties bij Beerta en Winschoten seks hebben met verschillende mannen en moest dit van haar oom zelf filmen. 

Aanvankelijk stonden zeven mannen terecht voor het misbruiken van dit meisje. Een van hen, een man uit Winschoten, pleegde na de rechtszaak in januari zelfmoord. 

Dader kende slachtoffer
Een deel van de verdachten zei niet te weten dat het meisje minderjarig was, of ontkende. Volgens de rechter had de inwoner van Drouwen moeten weten dat het meisje niet meerderjarig was, omdat hij haar van vroeger kende. De Hoogevener werd verweten dat hij geen onderzoek deed naar de werkelijke leeftijd van het kind.
Deel dit artikel: