Oranje onder 19 traint met Kjell Scherpen in Wijster

Kjell Scherpen is de eerste doelman bij Oranje onder 19. (Rechten: Gerrit Rijkens)
Kjell Scherpen is de eerste doelman bij Oranje onder 19. (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - Oranje onder 19 werkt de trainingsweek voor de EK-kwalificatie af in Wijster, op sportpark De Meer. Met onder andere Kjell Scherpen van FC Emmen bereiden de talenten zich hier voor op drie kwalificatiewedstrijden. Thijs Oosting staat op de stand-by lijst.
Trots

De selectie van Oranje onder 19 verblijft in een hotel in de buurt van Wijster. Daarom is stichting Sportvoorzieningen Wijster benaderd om het veld af te staan aan de talenten. ''Wij zijn heel trots dat die selectie hier komt trainen'', vertelt Adrie Werners, beheerder van sportpark De Meer in Wijster. ''Er moeten nog wat kleine dingetjes gebeuren, zoals lijnen trekken. Maar voor de rest hebben wij de zaakjes goed voor elkaar.''

EK-kwalificatie

Het programma van de talenten voor de EK-kwalificatie ziet er als volgt uit:
- Wales - Nederland op 20 maart om 19.00 uur in Hardenberg
- Nederland - Slovenië op 23 maart om 16:00 in Assen
- Nederland - Spanje op 26 maart om 19:00 in Hardenberg
De wedstrijd in Assen wordt gespeeld op het sportpark van Achilles 1894.
Als de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg eerste wordt in de poule met Spanje, Wales en Slovenië, plaatst het zich voor het eindtoernooi. Dat wordt van 14 tot en met 27 juli gespeeld in Armenië.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.