Cordon-Ragot wint Drentse Acht van Westerveld

WIELRENNEN - De Française Audrey Cordon-Ragot (29) heeft solo de Drentse Acht van Westerveld gewonnen. Ze was de beste van een kopgroep van acht. Tien kilometer voor de finish reed ze alleen weg en sloeg ze een gat van meer dan één minuut op de zeven achtervolgers.
Amy Pieters sprintte naar de tweede plaats. Oud-wereldkampioene Marta Bastianelli uit Italië finishte als derde.

Kopgroep
Al na 30 kilometer, tussen Uffelte en Dwingeloo, ontstond een kopgroep van veertien vrouwen. De Belgische Jolien d’Hoore, vorig jaar nog tweede in Dwingeloo, kwam bij de eerste afdaling van de vernieuwde VAM in Wijster hard ten val. Ook Lotta Paulina Lepistö ging naar de grond, maar zij kon haar weg vervolgen. D’Hoore werd met een sleutelbeenbreuk afgevoerd naar het ziekenhuis. Na de eerste passage van de VAM bleven er nog acht vrouwen van voren over. 

De harde wind zorgde voor veel uitvallers. Na 90 kilometer waren er nog maar 36 vrouwen in koers. Er gingen vanmiddag in Dwingeloo 171 rensters van start.Live op TV Drenthe
Zondag rijden de vrouwen de Women’s World Tour en de mannen de Profronde van Drenthe. Beide wedstrijden gaan in Zuidwolde van start en zijn 13.45 uur live te volgen op TV Drenthe.
Meer over dit onderwerp:
Ronde van Drenthe Westerveld Drentse Acht
Deel dit artikel: