Vrijwilliger op het Zwiggelterveld: 'Dit is genieten'

Vrijwilligers van Staatsbosbeheer aan het werk op het Zwiggelterveld (Rechten: RTV Drenthe)
Vrijwilligers van Staatsbosbeheer aan het werk op het Zwiggelterveld (Rechten: RTV Drenthe)
De Drentse natuur kan niet zonder vrijwilligers. Daarom zetten we vrijwilligers in het zonnetje. Dit keer nemen we een kijkje bij de vrijwilligers van Staatsbosbeheer die op het Zwiggelterveld werken.
Anita Hitzert steekt samen met zes andere vrijwilligers de handen uit de mouwen: "We doen heel veel opschoonwerk, we zijn nu de grove dennen aan het weghalen, dan wordt het weer een prachtig mooi heideterrein."

Nestje veiliggesteld

Een aantal grove dennen blijft staan. Daar is namelijk een oud nestje van een dwergmuis gevonden. Zo heeft het muisje aankomende zomer de mogelijkheid om op het vertrouwde plekje terug te komen.

Warmte

Vrijwilliger Henk Pijpers stuitte op een nest van de rode bosmier. "Ze zitten zich op te warmen in de zon", zegt hij. "Ze brengen de warmte van boven weer in het nest."

Gewoon genieten

Annemarie Meijer laat zien dat er al veel werk is verricht is. Ze doet het met enthousiasme: "Dit is gewoon genieten, je hoeft niet naar de sportschool en we hebben een gezellige club mensen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.