Streep door Ronde van Drenthe voor ex-winnares na sleutelbeenbreuk

De Belgische wielrenster Jolien D'hoore verschijnt zondag niet aan de start van de Women’s World Tour Ronde van Drenthe. De Belgische kwam vanmiddag tijdens de Drentse Acht van Westerveld na 60 kilometer hard ten val en brak haar sleutelbeen op twee plekken.
Morgen wordt de meervoudig Belgische kampioene geopereerd. De operatie zorgt ervoor dat er voor haar definitief een streep staat door de Ronde van Drenthe, die ze vier jaar geleden won. Vorig jaar werd D'hoore tweede in Dwingeloo.

Hersenschudding
De 29-jarige renster van Boels-Dolmans ging vanmiddag tijdens de eerste afdaling van de Col du VAM hard onderuit en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Behalve de sleutelbeenbreuk heeft ze ook een hersenschudding. D'hoore is volgens haar ploegleider vermoedelijk overvallen door een windvlaag. Van de val zelf herinnert ze zich niks.

"Dit is moeilijk om te aanvaarden, met al die mooie wedstrijden die eraan zitten te komen", reageerde D'hoore op Twitter.

Podium 'Drentse Acht'
Audrey Cordon-Ragot (Trek-Segafredo) won de koers. De Française soleerde na 145 km naar de zege in Dwingeloo. De Nederlandse Amy Pieters (Boels-Dolmans) eindigde op anderhalve minuut als tweede en de Italiaanse Marta Bastianelli kwam als derde over de streep.