De Dikdakkers komen met nieuwe feestsingle

Het carnaval is nog maar net voorbij en juist nu presenteren De Dikdakkers hun nieuwe feestsingle. Is dat niet een beetje laat? "Nee, dat doen we met opzet", vertelt Anton Geerts van het Drentse feestduo dat hij samen met Hans Voogd vormt.
"Er komen heel veel singles uit voor carnaval en daarom dachten wij juist: we moeten onze feestplaat na carnaval uitbrengen. En er gaan nog veel feesten aan komen", aldus Anton.

Zo staan de Dikdakkers eind deze maand in het Gelredome in Arnhem, samen met De Snollebollekes en zijn ze van de partij bij het Megapiratenfestijn in Borger. "En we gaan mee met de artiestenreis naar Turkije. Duizend Nederlanders gaan mee die kant op", vertelt de enthousiaste Anton.

Drukke tijden dus voor de Dikdakkers en natuurlijk is het hopen dat de nieuwe single We Gaan Nog Lange Niet Naar Huis! een beetje aanslaat. Anton: "Iedereen kent de kneiter We gaan nog niet naar huis, maar we hebben er een nieuwe 'touch' aan gegeven. De coupletten zijn ook best wel doordacht. René Karst heeft de tekst geschreven."


De nieuwe single van De Dikdakkers

Carnaval
En om nog even op het carnaval terug te komen: dat de Dikdakkers hun single niet uitbrachten vóór of tijdens het carnaval, betekent niet dat ze toen stil hebben gezeten.

"We zijn het hele land door geweest. We waren bijvoorbeeld in Eindhoven en Uden, maar ook gewoon in Ter Apel. Want daar zit ook duizend man in een feesttent. Het was weer ouderwets gezellig. Zelf kom ik uit Meppel, dus ik ben niet opgegroeid met carnaval. Maar we draaien inmiddels al 22 jaar mee en ik heb al heel wat carnaval voorbij zien komen. Het zit me een beetje in het bloed."

Voetballied
En is het na de single We Gaan Nog Lange Niet Naar Huis! straks tijd voor een voetballied? Deze zomer is immers het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk. En De Dikdakkers doen het altijd goed op feestjes rondom de WK's en EK's.

"Het zou te gek zijn om daar bij te zijn, we zijn graag weer van de partij. Op dit moment zijn we nog aan het onderhandelen. Onze vorige single Wij gaan voor GOUD! kan nog heel goed mee. Maar het kan ook best zijn dat we nog iets nieuws uit de hoed toveren. Dat gaat soms heel ad hoc", aldus Anton.

Deel dit artikel: