Treinverkeer rond Hoogeveen ligt in mei plat

NS Station Hoogeveen trein
NS Station Hoogeveen trein © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Het treinverkeer rond Hoogeveen ligt van 7 tot en met 23 mei plat. ProRail gaat de spoorbocht bij het station maximaal vijftien meter verleggen en vernieuwen. Ook wordt de halte volledig opgeknapt. Het stationsgebouw krijgt een nieuwe pui en er komt een hellingbaan. De liften krijgen een grote onderhoudsbeurt.
Verder wordt de veiligheid van de spoorwegovergang Toldijk/Pesserstraat verbeterd. ProRail zegt dag en nacht te gaan werken. De treinen zullen tijdens de periode niet rijden.

Inloopavond

Met de werkzaamheden hoopt de spoorbeheerder de reistijd tussen Groningen en Zwolle te verkorten. Treinen moeten nu in de bocht bij Hoogeveen remmen tot 80 kilometer per uur. Straks kunnen ze gewoon op snelheid blijven rijden. Vanavond houdt ProRail een inloopavond voor omwonenden in het NS-station waar ze vragen kunnen stellen over de plannen.
De voorbereidende werkzaamheden voor de grote klus begonnen in augustus vorig jaar. Toen zijn er voornamelijk veiligheidshekwerken neergezet, is er grondonderzoek gedaan en zijn er kap- en snoeiwerkzaamheden verricht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.