Lintje voor 71-jarige Jan Smit uit Nietap

De 71-jarige Jan Smit kreeg vanavond een koninklijke onderscheiding (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
De 71-jarige Jan Smit kreeg vanavond een koninklijke onderscheiding (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
De 71-jarige Jan Smit kreeg vanavond van loco-burgemeester Henk Kosters van gemeente Noordenveld een lintje uitgereikt. Dit gebeurde tijdens Smits laatste vergadering als bestuurslid van Buurtschap Nietap-Terheijl.
Smit werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn betrokkenheid met Nietap-Terheijl. Zo was hij vanaf 1990 al bestuurslid van Buurtschap Nietap-Terheijl. Vanaf 1996 was hij penningmeester van het buurtschap.
Smit heeft ook een passie voor streekgeschiedenis en hij heeft een groot archief met veel documenten en honderden foto's opgebouwd. Die is ondergebracht in het Drents Archief in Assen.
Ook heeft Smit een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de boeken De rijke historie van Nietap en Terheijl en Terheijl, een parel in de kop van Drenthe .
Naast zijn betrokkenheid bij het buurtschap, was Smit in het verleden ook lid van Bouwgroep Nietap-Terheijl, shantykoor 'De Zulthesingers' en ouderraad van bassisschool De Flint.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.