Drie miljoen voor omwonenden windpark in Borger-Odoorn

Veertien van de windmolens zijn nu in bedrijf
Stichting Gebiedsfonds Drentse Monden en Oostermoer is gelanceerd © Windpark De Drentse Monden en Oostermoer
De komende tien jaar storten de gemeente Borger-Odoorn, de provincie Drenthe en de Rijksoverheid drie miljoen euro in het gebiedsfonds Drentse Monden. Een speciale stichting werd daarvoor onlangs in het leven geroepen.
Het fonds moet een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid van het gebied rondom de windmolens in de gemeente Borger-Odoorn. Dankzij de spelregels, bedacht door de gemeenteraad en een bewonersadviesgroep, moet het geld zo goed mogelijk terechtkomen. Burgemeester Jan Seton (CDA) hierover: "Ik ben trots op het feit dat de spelregels voor dit fonds door bewoners van het gebied zelf zijn uitgewerkt. Dat is altijd ons doel geweest."
Daarnaast is er een stichtingsbestuur aangewezen. Deze wordt gevormd door zeven inwoners die met elkaar de elf kernen in het gebied van het windpark vertegenwoordigen. Cor Kloen uit Valthermond is de voorzitter. Op de website van het gebiedsfonds kunnen initiatiefnemers een aanvraag indienen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.