TT-Run Assen houdt het na 13 edities voor gezien: 'We sluiten het positief af'

TT-run
Archieffoto van de TT-run in 2017 © RTV Drenthe
Na 13 edities stopt het voor de TT-Run in Assen. Het laatste hardloopevenement in Assen is dit jaar op 18 juni, het weekend voor de TT.
De subsidie is niet hoog genoeg om alle kosten te kunnen dekken. Daarom heeft de organisatie van de TT-Run besloten om na dit jaar met het evenement te stoppen. "De plek en het momentum is zo magisch en mooi, het is jammer dat we het TT-circuit niet meer beschikbaar kunnen stellen voor dit evenement", laat Frank Beekman van de organisatie weten.
De TT-Run is een evenement waarbij deelnemers op het terrein van TT Assen mogen hardlopen. Hierbij is volgens de organisatie 'iedereen welkom', zowel fanatieke hardlopers, mensen met een beperking, kinderen en ouderen. "We willen de komende editie positief afsluiten", vertelt Beekman.

Beleving op het circuit

Mensen kunnen tijdens de Run beleven hoe het is om op het TT-circuit te zijn, voor velen een bijzondere ervaring: "We krijgen naast steun ook nog steeds hele leuke reacties. Bijvoorbeeld een vaste groep ouderen van 70+, die herinneringen ophalen op het circuit", aldus Beekman.

'Samen actief en inclusief vooruit'

Het motto van de TT-Run luidt: "Met je hart hard vooruit". Hiermee wil de organisatie dat er meer aandacht wordt besteed aan wat je lichaam allemaal kan. Daarom organiseert de TT-Run Assen ook dit jaar weer een run voor mensen met een beperking. "We gaan afsluiten met een heel inclusieve TT-Run, zodat het evenement voor iedereen toegankelijk is.", aldus Beekman.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.