Noord- en Midden-Drenthe hebben minste schoolverlaters

Het overgrote deel van de scholieren haalde een diploma (Rechten: ANP/Marcel van Hoorn)
Het overgrote deel van de scholieren haalde een diploma (Rechten: ANP/Marcel van Hoorn)
De regio Noord- en Midden-Drenthe heeft van heel Nederland relatief de minste scholieren die zonder diploma hun school verlaten. Van de 16.700 scholieren die in die regio wonen, stopten 119 in het studiejaar 2017-2018 voortijdig met school.
In de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo verlaat slechts 1,19 procent van de scholieren hun school zonder diploma.

'Aanpak werkt'

De gemeente Assen laat weten dat de gemeenten al jarenlang samenwerken met scholen om het aantal voortijdig schoolverlaters terug te dringen. Dat is gelukt: het percentage daalde van 1,34 naar 1,19. Wethouder Harmke Vlieg van de gemeente Assen is blij dat de aanpak in deze regio werkt.
"Iedere voortijdige schoolverlater is er één te veel. Door een intensieve samenwerking bereiken we steeds meer jongeren, voorkomen we verzuim en het voortijdig verlaten van school", zegt Vlieg.

Rest van Drenthe

In de regio's Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Drenthe zijn wat meer schoolverlaters. In het westen van de provincie is dat 1,6 procent, in het oosten verliet 2,16 procent zijn of haar opleiding zonder diploma.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.