Geschiedenis Dwingelderveld komt met interactief spel tot leven

Het Dwingelderveld vormt het decor voor een interactief natuurspel. Jongeren kunnen vanaf mei in het natuurgebied wandelen en tegelijkertijd aan de hand van opdrachten op een tablet terug in de tijd. Vandaag zijn de laatste opnames voor de game.
"We hebben het spel laten ontwikkelen omdat kinderen meer buiten moeten bewegen in de natuur", vertelt initiatiefnemer Carla Sloots. "Door middel van dit spel leren kinderen de geschiedenis van de unieke plek die het Dwingelderveld is."
Verschillende verhaallijnen lopen in het spel door elkaar. Zo is er een algemene verteller, kunnen kinderen de boswachter met schapen volgen en Quintte vertolkt de rol van de jonkvrouw. "Mijn rol vertelt eigenlijk de geschiedenis van het Dwingelderveld. Mijn karakter is snel geïrriteerd omdat ze in het bos vaak de weg kwijt is. Ook draag ik een ouderwetse jurk waarvan mijn karakter graag wil dat die schoon blijft, dus loop ik veel te poetsen."
Er komt veel bij kijken om de Drentse geschiedenis goed in beeld te brengen. Zo is een koets uit Breukelen overgekomen en worden kostuums gehuurd in de buurt. "Vandaag gaat het over eind 1800, hoe ze toen bewogen over het Dwingelderveld qua vervoer, maar denk bijvoorbeeld ook aan waternimfen en de Witte Wieven", legt Sloots uit.
Vanaf 24 mei valt het spel te huren bij Boslounge in Spier.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.