Veenhuizen decor van nieuwe UCI Gravel World Series

Slag om Norg
In Noord-Drenthe is het fietsen op onverharde wegen bekend van de Slag om Norg © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
WIELERSPORT - Veenhuizen is opgenomen op de kalender van de nieuwe UCI Gravel World Series. In de reeks wedstrijden kunnen deelnemers zich plaatsen voor het wereldkampioenschap gravelracen.
Op 17 september vindt de wedstrijd van de in opkomst zijnde fietsdiscipline in Drenthe plaats. Het seizoen begint in april op de Filipijnen, daarna volgen races in onder andere Australië, de Verenigde Staten en België. De voorlaatste van de twaalf manches is in Veenhuizen. Een dag later wordt er nog gefietst in Spanje.

Gravel

Volgens de wereldwielerbond UCI wint de graveldiscipline aan populariteit. "Het is populair bij renners die nieuwe uitdagingen zoeken, het combineert elementen van de weg met het mountainbiken en wordt vooral gereden op onverharde wegen."
In Noord-Drenthe liggen ook WK-tickets klaar. De mannen en vrouwen die in een wedstrijd bij de beste 25 procent van de deelnemers rijden, plaatsen zich voor het WK. Dat wordt in de herfst gehouden, een locatie is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.