Nieuwkomers in de Drentse politiek: Wie is wie bij Forum voor Democratie?

Drentse lijsttrekker Hendrikus Velzing van FVD (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
Drentse lijsttrekker Hendrikus Velzing van FVD (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
Grote winnaar bij de Provinciale Statenverkiezingen in Drenthe is Forum voor Democratie. Deze nieuwe partij haalt vanuit het niets zes zetels in onze provincie. De voorkeurstemmen zijn nog niet bekend, maar dit zijn de eerste mensen op de lijst van de FvD.
Hendrikus Velzing

Lijsttrekker is Hendrikus Velzing uit Klazienaveen. Hij is geen onbekende in de politiek. In 2009 richt hij Wakker Emmen op. Daarnaast is Velzing bekend als oud-voorzitter van tafeltennisvereniging Itass/DTK’70 in Klazienaveen. Hij is trouwens nog wel actief voor de tafeltennisclub, als voorzitter bij De Treffers Topsport, maar
. De Treffers trekt zich terug uit de eredivisie. Daarnaast is Velzing nog interim-voorzitter van de handbalvereniging JMS Hurry Up uit Zwartemeer. Eerder dit jaar won hij bij de
de speciale juryprijs.
In het Emmer bedrijfsleven heeft hij ook een vinger in de pap als eigenaar van Elektromotoren Emmen-Delfzijl, Elektrotechniek Emmen en Elektroshop Emmen.

Rob Camies

De tweede man op de lijst van FvD is Rob Camies. Hij woont in Emmen en werkt als videograaf voor de stichting ZODfilm, waar hij onder andere films maakt 'veur de Drent en zien Drenthe'. Camies is vader van vier kinderen en volgt momenteel een opleiding tot programmeur. Ervaring in een bestuursfunctie heeft hij nog niet, wel is hij al langere tijd betrokken bij FVD.

Harry Omlo

Omlo is nummer drie op de lijst van FvD. Hij woont in Klazienaveen met zijn vrouw en twee dochters, maar is geboren en getogen Groninger. Harry Omlo is eigenaar van de franchise Bruna Klazienaveen. Hij brengt zijn vrije tijd graag door op zijn wielrenfiets.

Thomas Blinde

En dat brengt ons alweer bij de vierde op de lijst, Thomas Blinde uit Roden. Hij stond in maart 2018 op de lijst voor Gemeentebelangen Noordenveld. Hij werkt als accountmanager bij een detacheringsbedrijf en heeft een master in Internationale Betrekkingen behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Lees meer: 'Het wordt een puzzel, maar ik denk dat Forum voor Democratie er wel uit komt'
Emeritus professor
De nummers vijf en zes op de lijst zijn Jan Willem Drukker uit Stuifzand en Johnny Bos uit Assen. Drukker is 72 jaar en oud-hoofddocent economische geschiedenis aan de Rijksuniversiteit in Groningen, en emeritus professor aan de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Twente. Hij heeft bestuurlijke ervaring.

Johnny Bos

Assenaar Johnny Bos is 31 jaar en accountmanager bij meerdere vestigingen. Hij is blij met de grote overwinning voor de partij in Drenthe, maar had niet verwacht dat hij met zijn zesde plek op de lijst ook meteen de Staten in zou rollen. Hij moet nog even aan het idee wennen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl