Tom Dragstra 'klikt' het best en wint Drentse fotowedstrijd

"Een verrassende natuurfoto met een sterke compositie. De foto straalt rust uit en is tegelijkertijd dynamisch”, dat zei de jury over de winnende foto van Tom Dragstra uit Hoogeveen voor de wedstrijd #drentheklikt.
Het winnende kiekje van Dragstra is gemaakt in natuurgebied de Oude Kene in Hoogeveen. "Ik balanceerde op een van de stenen bij het maken van de foto. Ik wilde het anders dan de rest doen. De camera is wat lager bij de grond, dat leek me de juiste plek", zegt de winnaar. Hij won met deze compositie een fotoshoot van Marcel Jurian de Jong, die dit jaar Zilveren Camera won.
Deelnemers gingen voor de wedstrijd gewapend met hun camera op pad om het stukje Drenthe vast te leggen waar zij de meeste 'klik' mee hebben. Of dat nu thuis, op de sportvereniging of in de Drentse natuur is. De provincie riep op om de foto vervolgens te delen op Facebook of Instagram.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.