OPD: Het doet pijn dat we geen zetel krijgen

“Het doet pijn dat ik geen zetel heb gekregen”, vertelt Ko Vester van de Onafhankelijke Partij Drenthe. “Maar Ik ben verrast over het aantal mensen in Drenthe dat de OPD wel steunt en onze uitgangspunten belangrijk vindt.”
Volgens Vester is het moeilijk om je als regionale partij te bewijzen: “Zoals er nu gekozen is in Drenthe, toch op de landelijke partijen, daar kun je gewoon niet tegenop. Je als niet-landelijke partij moeten manifesteren in een verkiezing waar het ineens alleen maar om landelijke politiek draait, is moeilijk. Dan sta je onderaan”, meent Vester. “Ik kan alle weilanden niet volzetten met spandoeken. Dit is een nadelige positie.”

Hart en ziel
Vester zat twaalf jaar voor de SP in de Staten. Een aantal maanden daarvan was hij fractievoorzitter. “Die twaalf jaar heb ik mij met hart en ziel ingezet, dan is deze uitslag wel een beetje pijnlijk moet ik eerlijk zeggen. Ik heb ook het idee dat ik de mensen een beetje in de steek laat.”

Politieke switch
Eind 2018 zegde Vester zijn lidmaatschap bij de SP op. Hij vond het onterecht dat hij niet op de concept-kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezing stond. Een week erna werd bekend dat Vester doorging als lijsttrekker voor de OPD. De partij was van 1991 tot 2007 vertegenwoordigd in de Provinciale Staten met op het hoogtepunt drie zetels. "Zij zijn naar mij toegestapt en vertelden dat ze graag weer verder wilden in de Staten", zei hij destijds.
Deel dit artikel: