Assenaar verdacht van veroorzaken ongeluk met jonge slachtoffers

Een 37-jarige man uit Assen wordt verdacht van het veroorzaken van het ernstige ongeluk in die stad, waarbij op 5 maart twee jonge kinderen gewond raakten. Eén van hen was ernstig gewond, meldde de politie destijds.
Op de kruising van de Balkenweg met de Europaweg botsten die zaterdagmiddag twee auto's op elkaar. Eén ervan belandde op zijn kant. Toen de hulpdiensten kwamen, lag één van de kinderen naast die auto. De traumahelikopter, meerdere ambulances, de brandweer en de politie kwamen naar de plek van het ongeluk om hulp te verlenen. Beide slachtoffertjes moesten naar het ziekenhuis. Hoe het nu met ze gaat, is niet bekend.

Onderzoek loopt nog

Het ongeluk gebeurde aan het begin van de middag bij de stoplichten. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd, loopt nog, zegt een politiewoordvoerder. Daarom wil de politie nog niet melden wat de verdachte Assenaar precies verkeerd zou hebben gedaan, alleen dat het gaat om de bestuurder van de auto die vanaf de Europaweg-West de kruising op reed.
Behalve onderzoek op de plek van het ongeluk heeft de politie inmiddels met betrokkenen en getuigen gesproken. De Assenaar zit niet vast en heeft ook niet vastgezeten. Hoe lang het onderzoek nog duurt, is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl