Gouden wielrenner Sander Hummel uit Erica gehuldigd

Met een gouden en een zilveren medaille om zijn nek komt wielrenner Sander Hummel terug van de Special Olympics in Abu Dhabi. Zijn dorpsgenoten laten die prestatie niet ongemerkt voorbij gaan.
Hummel was de snelste op de twee kilometer tijdrit en pakte zilver op de vijf kilometer. De race werd verreden op het Yas Marina F1-circuit van Abu Dhabi. 

De gouden wielrenner werd vanavond gehuldigd bij zijn ouderlijk huis in Erica, door dorpsgenoten, familieleden, burgemeester Eric van Oosterhout en gedeputeerde Henk Jumelet. Buren hebben de straat versierd en een boog bij de ingang van het huis van Hummel gezet.

Special Olympics
De deelnemers aan de Special Olympics hebben allen een verstandelijke beperking of cognitieve achterstand. Om geselecteerd te worden moeten de sporters ook regelmatig hun vaardigheden trainen en op peil houden.

De organisatie noemt het zelf het grootste sportevenement van 2019, met 7.000 deelnemers en 3.000 begeleiders en coaches. Nederland stuurde 65 sporters naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Vijf daarvan kwamen uit bij het wielrennen.

Zeventig medailles
Nederland kwam terug met 70 gouden medailles. Team NL won 33 keer goud, 18 keer zilver en 19 keer brons. De volgende keer dat de Special Olympics worden gehouden is in 2021. Dan vindt de wintereditie plaats in het Zweedse Åre en Östersund.