Meer reizigers voor vliegveld Eelde

Het vliegveld in Eelde kreeg meer passagiers te verwerken (Rechten: Remko de Waal/ANP)
Het vliegveld in Eelde kreeg meer passagiers te verwerken (Rechten: Remko de Waal/ANP)
Het aantal reizigers op Groningen Airport Eelde is vorig jaar met 13,3 procent gegroeid, ten opzichte van een jaar eerder.
Dat blijkt uit cijfers van het
(CBS).
Op alle vliegvelden in ons land nam het aantal passagiers toe. In Maastricht het meest, met 64,1 procent. Schiphol groeide naar verhouding het minst, daar nam het aantal reizigers toe met 3,7 procent.

Groei Hoogeveen

Verder valt in de cijfers van het CBS op dat het steeds drukker wordt op vliegveld Hoogeveen. Dat vliegveld wordt voornamelijk gebruikt voor privévluchten. In 2018 groeide het aantal vliegbewegingen met 35 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooral in het laatste kwartaal van 2018 was het druk op het vliegveld.

Lesvluchten

Het CBS deed ook onderzoek naar het aantal lesvluchten op de Nederlandse vliegvelden.
Het aantal vlieglessen nam op Groningen Airport Eelde de afgelopen jaren fors af. In 2018 waren er 12.000 vliegbewegingen binnen het lesverkeer. Elke start en landing wordt gezien als een vliegbeweging. In 2009 waren dat er nog 50.000.
In Hoogeveen waren er afgelopen jaar 2.300 vliegbewegingen in het lesverkeer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.