Terra, Drenthe College en NHL Stenden willen nauwer samenwerken

Pand Stadionplein Drenthe College
Het Drenthe College in Emmen © RTV Drenthe / Rien Kort
De vmbo-, mbo- en hbo-scholen van Terra, Drenthe College en NHL Stenden gaan kijken of intensievere samenwerking mogelijk is om daarmee de positie van het beroepsonderwijs in Noord-Nederland te versterken. De nadruk ligt met name op 'groene' opleidingen.
Volgens de scholen zijn het groene vmbo en mbo 'van groot belang' voor de arbeidsmarkt in het Noorden. Door de samenwerking moet dit behouden blijven en waar mogelijk versterkt worden. Het onderwijs staat namelijk met de energietransitie, klimaatverandering en de veranderde arbeidsmarkt voor uitdagingen, vinden de scholen.

Mogelijke fusie tussen Terra en Drenthe College

In eerste instantie is het voorstel om verder te gaan samenwerken tussen Terra en Drenthe College, die ook de optie openhouden om te fuseren. Daarnaast wordt hbo-school NHL Stenden erbij betrokken. Dat borduurt volgens de scholen voort op de RegioCampus, waar NHL, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Drenthe College al zijn gehuisvest. De campus sprak eerder uit te willen groeien tot 'Universiteit van het Noorden'.
Het onderzoek naar de samenwerking is hoogstwaarschijnlijk na de zomer klaar. Afhankelijk van de uitkomsten wordt gekeken hoe de samenwerking eruit gaat zien.

'Mooie uitdaging'

Volgens Terra-directeur Erna Daling is de samenwerking gestart om het belang van het groene onderwijs goed te borgen in Noord-Nederland. De intentie is om met NHL Stenden echt samen te werken, tussen Terra en Drenthe College wordt een fusie overwogen. "Komende maanden worden verkenningen gedaan welke samenwerking er mogelijk is. Dat wordt een mooie uitdaging."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl