Cassata #27: Terugblik op de Statenverkiezingen en vooruitblik op de formatie

Drie dagen na de verkiezingen praat presentatrice Margriet Benak met de Drentse lijsttrekkers van de PvdA, Forum voor Democratie, VVD en GroenLinks na over de Statenverkiezingen. Ook blikken ze vooruit op de formatie. Verder neemt Ko Vester uit Schipborg na twaalf jaar afscheid van de Drentse politiek. Ook vertellen de drie Drentse Kamerleden hoezeer politiek Den Haag is opgeschrikt door de grote overwinning van Forum voor Democratie.
Onderwerpen: 
1.15 - "Het was een erg landelijke campagne", zegt lijsttrekker Cees Bijl van de PvdA. "Wij hebben ons staande moeten houden tussen het geweld van Baudet en Rutte." Hij vraagt zich af waar provinciale verkiezingen nog overgaan. Een terugblik met hem, Hendrikus Velzing (FvD), Hans Kuipers (GL) en Henk Brink (VVD). En hoe gaat het college in Drenthe er straks uitzien?
37.28 - Ko Vester stopt na twaalf jaar in de provinciale politiek, maar keert terug in een denktank.
46.31 - De Drentse Kamerleden Erik Ziengs (VVD), Agnes Mulder (CDA) en Wim-Jan Renkema (GL) blikken ook terug op de Statenverkiezingen.

Presentatie:
Margriet Benak

Gasten:
Henk Brink (VVD)
Cees Bijl (PvdA)
Hendrikus Velzing (Forum voor Democratie)
Hans Kuipers (GroenLinks)
Ko Vester (OPD)
Erik Ziengs (VVD)
Agnes Mulder (CDA)
Wim-Jan Renkema (GroenLinks)

Andere podcasts
Genoten van Cassata? Abonneer je ook op onze podcast Drenthe Toen over de geschiedenis van Drenthe en op de Sportcast, onze podcast over de (amateur)sport in Drenthe. Of luister naar onze bijzondere podcastserie Binnen de Muren, waarin verslaggever Marjolein Knol meeleeft met het reilen en zeilen in de gevangenis Esserheem in Veenhuizen.