RTV Drenthe komt met podcast over Valentino Rossi en de TT

valenttino podcast
RTV Drenthe komt met een podcast over Valentino Rossi © ANP / bewerking: RTV Drenthe
"Het TT Circuit is het beste circuit ter wereld." Meningen verschillen natuurlijk, maar als The Greatest of All Time het zegt, zal het toch wel kloppen? Valentino Rossi, een van de beste motorcoureurs aller tijden, sprak deze woorden vorig jaar in Assen. De Italiaan werd toen benoemd tot ereburger van de stad, voor zijn prestaties op het Drentse circuit.
Dat de baan in Assen zijn favoriete circuit is, heeft vast ook iets te maken met zijn grote successen op dat asfalt. Liefst tien keer won hij de TT: één keer in de 125cc, één keer in de 250cc en acht keer in de koningsklasse: de MotoGP. Rossi is ongekend populair in Assen. Waarom eigenlijk? En waarom was Rossi zó succesvol? Wat maakte hem als coureur uniek? RTV Drenthe zoekt het antwoord op die vragen in een speciale podcast over Rossi en de TT: ValenTTino - Rossi, koning van de TT.

Coureurs, monteur, commentatoren en fans

In de vierdelige serie spreken journalisten Roy van Gool en Frank Andringa mensen die Rossi van dichtbij hebben meegemaakt of van een afstandje hebben gevolgd. Denk bijvoorbeeld aan monteur Robin Spijkers en oud-coureurs Jurgen van den Goorbergh en Barry Veneman. Maar ook aan commentatoren zoals Peter Bom (voorheen Eurosport, nu Ziggo Sport) en Hans van Loozenoord (NOS). En natuurlijk vertellen fans zoals Marijn Wever (die ook de speciale Rossi-tribune oprichtte) en baancommissaris Jan Siegers wat Il Dottore (The Doctor) zo speciaal maakte.
De podcast is vanaf juni - de TT-maand - te horen.

Zo beluister je straks de Rossi-podcast

De vierdelige podcast ValenTTino - Rossi, koning van de TT is in juni te beluisteren via Spotify, maar natuurlijk ook in je favoriete podcast-app.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl