Kjell Scherpen op drempel van eerste eindtoernooi

VOETBAL - Oranje Onder 19, met FC Emmen-doelman Kjell Scherpen onder de lat, heeft dankzij een 2-0 zege op Slovenië een uitstekende uitgangspositie om groepswinnaar te worden en zich te plaatsen voor het Europees Kampioenschap. Op het veld van Achilles 1894 waren 2845 toeschouwers.
In de laatste groepswedstrijd tegen Spanje, op 26 maart, is een gelijkspel al voldoende voor het team van bondscoach Maarten Stekelenburg. Voor Scherpen, die het net als donderdag tegen Wales heel rustig had, wordt dat dan zijn eerste eindtoernooi als jeugdinternational. 

Geertruida 
Ajacied Mitchel Bakker leverde een mooie assist op Feyenoorder Lutsharel Geertruida, die in de twaalfde minuut de 1-0 maakte.

Familia-Castillo 
Omdat het lang bij die stand bleef was de spanning voelbaar, maar de formatie van coach Maarten Stekelenburg hield stand tegen de Slovenen. In de slotfase maakte Juan Familia-Castillo aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 te maken vanaf de strafschopstip.

Dinsdag in Hardenberg de beslissing 
Dinsdagavond om 19.00 uur valt in Hardenberg, op het veld van HHC, de beslissing. Spanje heeft, na de 5-1 zege van vanmiddag op Wales, 4 punten uit 2 duels en Nederland heeft er 6 uit 2. 

[facebookvideo:https://www.facebook.com/drenthe.sport/videos/449108139188052]
Deel dit artikel: